Mijn allereerste tekst voor IN2023 met de titel: ‘Onderbroek’ is een aangeklede brief aan de burgemeester van Arnhem, de heer Ahmed Marcouch. Het is mijn aanbod om te bemiddelen voor plaatsing van de sculptuur OBITSJANKA, die gemaakt is door de Arnhemse kunstenaar Roeki Symons in samenwerking met Jerome Symons. Ze maakten en plaatsten hun sculptuur vóór de oorlog in Oekraïne, in het stadje Tserkva nabij Kiev. Ik zou het een humaan en duurzaam gebaar vinden dat een variant van de sculptuur in Arnhem geplaatst wordt. Omdat wij niet vergeten!

De burgervader heb ik niet gesproken, wel had ik een gesprek met een bestuursadviseur Kunst & Cultuur van de gemeente. We spraken over de achtergrond  van OBITSJANKA, waarom en waar het in Arnhem zou moeten komen, het draagvlak, de organisatie en hoeveel het gaat kosten. Het proces is gaande, dus, en berichten hieromtrent volgen.

Inmiddels gaat de oorlog in Oekraïne ‘gewoon’ door en is deze bij ons dagelijks leven gaan horen. Het aantal verwoeste levens aan Oekraïense en Russische kant is enorm. De oorlogsindustrie draait voor beide kampen op volle toeren. Wat dit betreft, jawel het klinkt heel fout, is het als verdienmodel voor deze branche een win-winsituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *