Onderbroek

Jan 3, 2023

Na een korte warme douche op 1 januari trok ik een schone onderbroek aan. Reukloos en zonder smetten begon ik aan deze eerste bijdrage aan IN2023. Ha. Gestimuleerd door de sculptuur OBITSJANKA die door mijn collega kunstenaars Roeki en Jerome Symons gemaakt is en in 2021 geplaatst werd nabij Kiev in Oekraïne, schreef ik de volgende brief aan de burgemeester van Arnhem.

Omdat wij niet vergeten

Geachte burgemeester Ahmed Marcouch,

Voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne werd de sculptuur met de titel: OBITSJANKA – Belofte – van de vanuit Arnhem werkende kunstenaars, Roeki Symons en Jerome Symons, geplaatst in Bila Tserkva nabij Kiev in Oekraïne.

Hier is het artikel te lezen dat ik erover schreef.

In relatie met het engagement van de gemeente Arnhem met Oekraïne breng ik het gemeentebestuur op de hoogte van de sculptuur OBITSJANKA die gemaakt is door onze stadsgenoten. Vanuit de gedachte om een door de kunstenaars uit te werken variant van de sculptuur tot stand te brengen en in Arnhem te plaatsen, ‘Omdat wij niet vergeten’.

Graag word ik door u uitgenodigd om over OBITSJANKA – Belofte – in Arnhem van gedachten te wisselen. Ik wens u een goed en voorspoedig 2023.

Met vriendelijke groet, Albert Van Der Weide – kunstenaar sinds 1976.

3 gedachten over “Onderbroek”
  1. Ik vind in2023.nl een mooi initiatief omdat mijns inziens dit jaar een antwoord kan geven op vele vragen die ons nu bezig houden. Daarnaast is het verbinden van Nederland met Oekraïne op deze manier van grote waarde voor alle partijen. (‘obitsjanka’)

    1. Dank Martin voor je reactie op mijn eerste bijdrage voor IN2023. Tot op heden heb ik geen antwoord van de burgemeester van Arnhem ontvangen. Als er stappen gezet gaan worden kom ik er op dit platform op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *