Ik ben mevrouw Beate Heister een Duitse zakenmagnaat, investeerder en filantroop. 25 procent van mijn persoonlijke rijkdom besteed ik aan liefdadigheid. En ik heb beloofd om de rest van 25% weg te geven aan particulieren. Ik heb besloten om 4.500.000,00 aan jou te doneren. Als je geïnteresseerd bent in mijn donatie, neem contact met mij op voor meer informatie.

Mevrouw Beate Heister stuurde me voorgaande mail waarin ze mij meer dan vier miljoen euro cadeau wil doen. Haar mail kwam in de ‘ongewenste spam’ mailbox binnen. En als ik met haar in contact zou willen komen weet ik dat Beate vooral geld van mij af zal willen troggelen.

Toch is het een raar gevoel dat het aanbod van Beate een milde vorm van hebzucht bij mij heeft wakker geroepen. Die me, tegen beter weten in, meevoerde in het denken over wat er zou gebeuren als ik voor het eerst van mijn leven miljonair zou worden, een enorm bedrag te beheren heb en eindelijk kan doen wat ik nu te duur vind of financieel onhaalbaar is. Als ik miljonair word, beloof ik, betaal ik iedereen die deze site leest honderd euro. Om IN2023 een groeispurt te bezorgen. 

4 gedachten over “Wederkerige hebzucht”
    1. Ja ik doe soms alsof ik al miljonair ben dat is waar. Toch zou ik er niet tegen op zien om als oefening echt miljonair te zijn. Al is het maar voor een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *