Rechtse hobby

dec 7, 2023

Nu de stofwolken na de Tweede Kamerverkiezingen opgetrokken zijn, is het traject naar het formeren van een nieuwe regering op gang. De verkiezingen zijn overtuigend gewonnen door de ‘rechtse hobby’. Door dit rechts van het midden is, met succes, alles uit de kast getrokken om kiezers te motiveren of te verleiden om op hen te stemmen. Ode aan de democratie die dit mogelijk maakte en dat meen ik met mijn hand op mijn hart.

Mijn stem ging naar de progressieve partij die een winst van acht zetels behaalde. De partij is nu de tweede partij van Nederland. Deze partij wil de welvaartstaat voor alle Nederlanders bestendigen inclusief de nieuwkomers en de puissant rijken. Heeft aandacht voor de leefomgeving, het klimaat en blijft kritisch bondgenoot van de Europese Unie. Wil de armoede in Nederland terugdringen met maatregelen die voor de ‘rechtse hobby’ enigszins taboe zijn. En zo kan ik doorgaan met partijpunten die voor mij beloftevol, constructief en elegant zijn.

Belangrijk: die partij onderschrijft het belang van kunst en cultuur. Ik ben werkzaam in dit maatschappelijk domein. Mijn stem voor deze partij en dus voor het algemeen belang, en ook een stem voor het eigenbelang. Bingo!

4 gedachten over “Rechtse hobby”
  1. We zullen toch de puissant rijken moeten belasten , anders blijft het bij beloftes…
    Ook ik stemde op deze partij , de partij ziet het belang van de kunst na D66 wel het best.

    groet Carin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *