Oliebollenpolitiek

okt 12, 2023

Ineens stond in het centrum van de stad de Hollandse Gebakkraam. Een groot uitgevallen container, smaakvol in een pastelkleur met aan de lange zijde een luifel. In elegante schrijfletters onder de luifel het assortiment: oliebollen, luxe bollen, krentenbollen en wafels. Als de populaire lekkernijen worden verkocht verspreidt de Gebakkraam over het plein een zoete ietwat vettige geur. Mmm… lekker.

Ik stapte van mijn fiets en overwoog een oliebol te kopen en direct op te eten. Mijn zoete voornemen werd ineens verdreven door de gedachte aan de Tweede Kamer-verkiezingen, begin november 2023. In mijn brein poppen m’n hele leven al onaangekondigd allerlei onderwerpen zomaar op.   

De politieke partijen die aan de verkiezingen in november mee gaan doen hebben hun campagnes reeds opgestart. Lijsttrekkers profileren hun uitgangs- en standpunten op de papieren en in de digitale media. Om oude kiezers vertrouwen te geven of nieuwe kiezers voor hun goede zaak te winnen.

Uiteraard ga ik stemmen en ik weet dat mijn stem ertoe doet en de invloed ervan beperkt is. Ook deze keer zal ik op een partij links van het midden stemmen. Op een kandidate of kandidaat waarin ik mezelf herken. Die op mij lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *