Waarde

feb 2, 2023

In de binnenstad van Arnhem vroeg een man van mijn generatie om een paar euro voor de nachtopvang. Ik gaf hem een paar euro uit mijn portemonnee en vertelde hem dat ik niet meer bij me had. Hij wees met een glimlach naar een supermarkt en zei me dat ik daar geld kon pinnen. Dat deed ik en gaf hem geld voor twee nachten opvang plus als toegevoegde waarde een bonus van een paar euro.

Cristiano Ronaldo de wereldberoemde voetballer. Die in 945 voetbalduels 700 goals scoorde. Heeft een contract getekend  bij de club Al-Nasr Riyad  in Saoedi-Arabië voor 70 miljoen euro per jaar. Als bonus en toegevoegde waarde op dat inkomen gaat hij commerciële  activiteiten uitvoeren. Ik las dat alles bij elkaar opgeteld zijn jaarinkomen zo’n slordige 100 miljoen euro zal zijn.

Tijdens het schrijven van deze tekst, die u nu leest, ontstond bij mij het naïeve verlangen om de man van mijn generatie en Ronaldo met elkaar in contact te brengen. En dan te kijken en te luisteren naar wat ze elkaar te zeggen hebben.

3 gedachten over “Waarde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *